22 Mayıs 2006

Kelpi Kediler ve Beşeri Köpekler

Şimdi, ilk önce şu başlığı bir açıklayayım. 'Kelp' şimdiye kadar sadece babamdan ve diğer Yalvaçlılardan duyduğum, köpek demek olan kelime. Oradaki 'i' harfi ise şapkalı olacak ve 'köpek gibi' anlamını taşıyacaktı. Ama gelin görün ki o harfi bulamadım. Zaten biliyorsunuz, bizim dilimizdeki o ince ve güzel ayrıntıları 'yahu, bu harfler aynı birbirne benziyor, ne gerek var ikincisine' deyip deyip siliyorlar piyasadan. Bize de şapkalı i yerine ismin i hali kalıyor kala kala. "Kelpi kediler yedi, beşeri ise köpekler":)
Peki, 'köpek gibi kediler ve insan gibi köpekler' de nereden çıktı diyorsanız hemen anlatayım:
Yeni evimin sokağı kediler ve köpeklerle dolu. Hepsi de kendi kendine evcilleşmiş, hatta evlenmişler. Mesela üç tane kedi bizim apartmanın önünü ev edinip yerleşmişler. Yemek içmek üst kattaki komşudan. Ben olsam ben de yerleşirdim. Biliyorsunuz, Cavidan özlemi nedeniyle ben bu üç kediye her daim selam verdim, sevdim, okşadım onları. Bir hafta geçti. Bir sabah evden çıkarken bunlar her zamanki gibi purr purr diye yanıma geldiler. Geç kaldığım için biraz aceleyle sevdim bu kez. Sonra yürümeye koyuldum. Sokağın sonuna geldiğimde hala kulaklarımda bir purrlama sesidir gidiyor. Arkamı dönüp bir baktım ki, üçü de taa oraya kadar peşimden gelmiş. Az sevdim ya o gün! Yahu, ben hiç böyle kedi görmedim. Benim bildiğim okşayınca peşini bırakmayan hayvan köpektir. Ama bunlar beraber yaşaya yaşaya birbirlerine benzemişler anlaşılan. İşte köpek gibi kediler. Artık hergün beni sokağın diğer ucuna kadar işe uğurluyorlar. Alalla? :)
Köpeklere gelince, onlar çok ayrı bir alem. Şöyle ki:
Bir gece tam uyumak üzereyim, dışarıdan 'hav hav' diye bir ses geliyor. Hayır, öyle değil. Şimdi bu 'hav hav'ı böyle olduğu gibi, vurgusuz, sesiniz değiştirmeden okuyun. 'Hav hav'. Böyle. Önce tabi ki deli adamın teki gecenin üçünde pencereden çıkmış köpeklere havlıyor zannettim. Ama baktım, cevap veren ses de diğerinin aynısı. Bir tane daha 'hav hav' eklendi. Köpek yahu bunlar! Bildiğiniz insan gibi havlıyorlar birbirlerine. (İnsan gibi havlamak da ayrıca komikmiş. Kelpi beşerler:)) Valla köpekler bile böyle havladıktan sonra, bizim köpek taklidi yapmak için gıtlağımızı yırtmaya hiç gerek yok artık. Yazdığın gibi oku gitsin. Hav işte. (Duyan da her sabah on dakika köpek gibi havlamaya çalışıyorum zannedecek. Yalan olmayabilir, olabilir de).
Deyiverin gari, n'olmuş bu hayvanlara? Ben Cavidan gibi 'cool' kediler, köpek gibi havlayan köpekler istiyorum yahu!

1 yorum:

  1. Kendi kendime bir yorum:
    Son bir haftadır kediler beni takip etmeyi bıraktılar. Köpekler de bildiğiniz köpek gibi havlıyorlar artık. Bu bloğu okuduklarından şüphelenmeye başladım. Her şeyi yapar onlar! :)
    Yalnız, bu kez kazlar belirdi arka bahçede. Görmediğim bir kaz sürüsü gecenin köründe, 46 yaşında 14 tane kadın bir araya gelmiş de fütursuzca kahkaha atıyorlarmış gibi bağırıyorlar. Buraya yazayım, belki okurlar da susarlar. Ehe ehe galiba.

    YanıtlaSil