31 Ocak 2007

Ben de Tüketiciyim III: İş Bankası Sabrımı mı Sınıyor ne?

İş Bankası iyidir, hoştur. babamın bankasıdır. Ama internet ve telefon bankacılığı gibi gelişmelere belli ki pek fazla uyum sağlayamamış. Şu bir haftadır çektiğimi ben bilirim. Bir kere, internet kullanımında çıkmaz yollar var. (Cep telefonu numaramı değiştirmem için şifremi değiştirmem gerek, şifremi değiştirmek için telefon numaramı değiştirmem gerek, ve bunun gibi daha bir sürü şey.) Telefon bankacılığı desen, felaket. Hep bana mı öyleleri denk geldi bilmiyorum ama müşteri temsilcileri, neredeyse terbiyesizce bir sabırsızlık içindeler. Sonuçta bankanın içinde bulunan sensin, işlemleri bilen sensin. Derdimi doğru düzgün ifade edebilmem için bile bana zaman tanımazsan, sözümü kesersen bana nasıl yardımcı olacaksın afedersin? Hadi derdimi anlatamadım diyelim, ki bu kadar kafa karıştırıcı şeyler olduğu düşünülürse kuvvetle muhtemeldir, senin beni anlamaya çalışman gerekmez mi hıyar oğlu hıyar? Yahu, şöyle telefon başında sinirlenip bağırıp çağırabilen tiplerden olmayı çok isterdim, mis gibi. Hem de haklı olurdum. Görüldüğü üzere sabrımı taşırdılar. Şubat'ın başında maaşımı alır almaz İş Bankasındaki internet hesabımı falan kapattıracağım. Yalvaç'la veya Yiğit'le ilgili bir şey olmazsa herhangi bir işlem yapacağımı, tek kuruş yatıracağımı da zannetmiyorum.

Garanti'de de hesabım var, hem internetten hem de telefondan en karmaşık işlemleri tıkır tıkır yapıyorum. Eblek olan ben miymişim acaba? Hem ben çok seviyorum Garanti'yi, canım benim. Marka olarak çok başarılı, arkasındaki hizmetler de bunu destekleyinde tadından yenmiyor. İnternette işlem yapıyor çıkıyorsun, senin için küçük bir pencere açılıyor: Bir gülen surat çıkıp "internet şubemizi kullandığınız için teşekkür ederim' diyor. Ay yerim ben seni yeşil kafa! :) Telefonda konuşuyorum, uygar insanlar tatlı tatlı soruyorlar, tam kapatacağım 'e biraz daha yardımcı olsaydık keşke' diyorlar. Oh be diyor, ferahlıyorum. Özel banka gibisi yok. Hele ki İş Bankası'ndan sonra cennet gibi geliyor Garanti. He he, o kadar övdüm, mutlaka bir zorluk yaşarım ben şimdi. Ama eminim hallederler hemen. Sinirimi bozmazlar.

Galiba Garanti Bankası'ndan hoşlanıyorum. Yarından tezi yok gidip çıkma teklif edeceğim. Acaba kabul eder mi?
:)

2 yorum:

  1. Garanti'yle buraya geldikten sonra iliskilerim dugum dugum oldu. Cikmaz sokaklardayiz yani. Kart numarasi olmadan telefon bankaciligina ulasmak, telefon bankaciligina ulasmadan da yeni kart numarasi almak mumkun olmayinca amaan dedim biraktim. Yillarca kullandigim subeyi arayim bari dedim, konusmamiz asagi yukari soyle bir seydi:

    - Ben internet subesine giremiyorum da yatirim danismani X beyle gorusmek istiyorum (ankaradayken hep konustugum adam)
    - Efendim hesabinizi kullanmasaniz kapanir bunu bilmeniz gerekiyordu.
    - Iyi de ben kullaniyorum hesabimi (nerden cikardiysa)
    - Biz yardimci olamiyoruz
    - Daha once bu islemi yaptirdim subenizden (daha sorunu bile anlamamis ki)
    - Hesabiniz kapandiysa subeye gelip yeni hesap actirmaniz gerekiyor
    - Hesabim kapanmadi diyorum. Internet subesine giremiyorum o yuzden aradim.
    - Boyle telefonla islem yapamayiz hanfendi.
    - Ben zaten X beyle konusmak icin aramistim ( o hemen sistemden hallediyor biliyorum. daha once telefonla ayni problemi halletmistik.)
    - Burda oyle birisi yok (oyle bir diyor ki sanki yanlislikla bakkali aramisim. Transfer oldu falan desene.)
    .
    .
    --- bir yere varmayan konusmalar---

    Bu Ankara'daki Anafartalar subesi. Tam senin dedigin terbiyesizce bir sabirsizlik yani. Neyse sonunda ugrasmayi biraktim. En son bir kredi kartindan baska birsey kalmadi, kapatmak istiyorum ama ne telefonla ne internetle ulasmak mumkun degil. Yillik bilmemne ucretinin ustune kendi kendilerine faiz yazip duruyorlar.

    Neyse o zaman telefon bankaciliginin menulerini dinleyerek baya bir vakit kaybetmisim. Bir de sabah yedide falan kalkip aramak gerekiyor. Odedigim telefon paralarinin ustune birde isimi halledemeyince sinir olmustum. Garanti normalde fena islemiyor da bu da yurtdisinda yasamanin bir sonucu olsa gerek.

    YanıtlaSil
  2. Of, gidip başalrına çalasın geliyor kartı martı değil mi? Zaten, son zamanalrda İş bankasıyla sorunlar yaşadığımdan, karşılaştırmalı olarak Garanti'den hoşlanıyorum. Bir şey yaparsa hiç acımam, hoşlanmayıveririm hemen, ehe he.

    Ablacım bu arada, eve senin Bonus VArd ekkreleri geliyor aradda bir. Bu ara yine gelmiş. dediğin gibi kart ücreti. Bir ara konuşmuştuk bu konuyu, ben hallediyorum demiştin., söyleme gereği duymadım o yüzden. Yine geliyor bu ara, 27 lira falan.

    Abla abla, nerelerdesin, neler yapıyorsun, kafanı kaşıyabiliyor musun? (Pek zannetmiyorum.) Çok özledim, merak ettim, rüyamda koşan 'abla'lar görmeye başladım. :)

    YanıtlaSil