2 Nisan 2007

Google Bize Logo Yapsana Yahu!

"Google bize logo yapsana" isminde bir proje başlamış. Sonuna kadar destek vermek gerek. Bu Eurovizyon gibi, dışarıda bıdık birim değerinde görülen bir olayı milli mesele haline getirmek değil, aman yanlış anlaşılmaya! Bu bence tam "her şeyi devletten beklememek gerek" olmuş, güzel olmuş. Önce kendi sitelerinden ufak bir tanıtımlarını alıp buraya yapıştırayım:

"Buyuk bir hedefimiz var. Hepimiz harekete gecersek ve talep edersek Google’da Turkiye’ye ozel logolar yayinlanacak. Belki de, yayinlanan logolar bizim tasarladigimiz logolardan birisi olacak. Buyuk bir hedef bu. Cunku dunyada bir ilk.

Google logolari sadece kendi tasarimcisi tarafindan tasarlaniyor. Proje basarili olursa dunyada ilk defa siradan insanlarin tasarladigi logolar Google’da yayinlanacak. Projemiz buyuk, gerisindeki mesaj daha da buyuk. Tum genclere, “birlikte is yapmanin gucu” ve “dunya senin parmaklarinin altinda” mesajlari veregiz. Siradan insanlarin nasil bir dev sirkete onemli kararlar aldirabilecegini gosterecegiz.

Basariya ulasmak icin daha ele avuca gelir icerige ihtiyacimiz var. Gelen binlerce yorum ve yuzlerce link icin cok degerli (...) Google.com.tr sitesinde bize özel logo görmek hayal değil. Harekete geçersek, sizin yardımlarınızla, Google’ı harekete geçirmek zor değil. Siz de kendi tasarımlarınızı siteye gönderin. Projenin gerçekleşmesi için en önemli kişi sensin."

Google bize logo yapsanana nokta wordpress nokta kom.


Ve siteden hoşuma giden birkaç Gugıl tasarımı. Sitenin 'sizden gelenler' sayfasında daha birçok örneğini bulabilirsiniz. Hatta, grafik tasarımdan anlıyorsanız grafik olarak, yok anlamam diyorsanız 'kenarları kırmızı, ortasında güreşçiler var' gibi yazılı olarak da tasarımınızı gönderebiliyorsunuz.

En çok hoşuma gideni ise en sona sakladım. Neden sevdim ben bunu bilmem :) (Allaam, herkese doğumgününün yaklaştığını ima eden kızlardan mı oluyorum acaba? Ay bak yine yaptım. Bu parantez kapanıncaya kadar da yapmaya devam ediyor olacağım, oy oy oy.)

1 yorum:

  1. varolbsizeyorumyapsana.com... kimse artık benden yorum beklemiyor:( eskiden ne güzel yiğit bile yorum sayımı kıskanmış, sayemde daha çok çalışacağına söz vermişti (bunu da google'a varol döken yazınca bulmuştum iyi mi?) ey evahalipisi yoksa yorumlarımı artık beğenmiyor musunuz:) evet deniz ben çok sıkıldım, ankara'nın hiçbir şeyini sevmezdim artık dönüşlerini de sevmiyorum... ankara diyince içim metroda yere eğilerek çalınan kanunun telleri gibi geriliyor... metrolarda artık acil durumlarda selpak satılıyor... konu neydi bak karıştırdım... hmm google, ya bu adamlar şirkette piton yılanı kaybetmiş, bize google yapmışlar zaten çoktan... google bize logo yapacağına biz gugiligu.com diye site yapsak ya... ayrıca deniz sitende evliyimamauygunum.com sitesinin çökertilmesini işlemeni rica ediyorum... insanların kişisel bilgilerini açıklayacaklarmış, hayır gizli evli falan değilim siteye de üye değilim ama özgürlüğün tanımını ahlak çizemez, ben bunu bilir bunu söylerim...

    YanıtlaSil