3 Temmuz 2007

Bir Kuzen Buluşmasının Ardından

Dün akşam günlerdir özleşmiş olan bir takım kuzenler olarak, Beyza'nın ODTU'ye kabulünü kutlama bahanesiyle bizim evde toplaştık. Çayla birlikte ilk olarak bitanecik erkek kuzen Yiğit'in gönül maceraları dinlendi, yeri geldiğinde görümcelik yapılarak erkek tarafı tutuldu, eeee yeri gelmediğinde..... yine tutuldu. Sonra Beyza geldi. Geleneksel kenetlenme dansımızı icra ettikten sonra Beyza'ya sarılıp onu öpücüklere boğduk. Dışarıdan bizi biri izliyor olsa "ulen bunların hiçbiri okumamış, bi bu kıvrık saçlı yumidik okul bitirmiş kesin" diyebilirdi:)

Sonra Denizlerin getirdiği bir şişe dolgun mu dolgun üzümlerden elde edilmiş bordonun en koyu kıvamındaki Buzbağ'ımızı açtık. Bu sırada Beyza bir çırpıda Uluslar'a ve Middle East'e kabul edildiğinde hissettiği karmaşık duygulardan bahsetti. Mülakatta olanların üstünden hızlıca geçildi, birtakım insanlara küfredildi:) Yine aynı çeviklikle ve heyecanla bu sefer de ilk staj günün anlattı kardeşim. Sonra da günlerdir yok mülakattı, yok KPSS'ydi diye kendini bitiren bünye isyan etti ve Beyza bizi balkonda bırakıp yatmaya gitti.

Şaraplardan sonra dolaptaki biraların da dibini görüldüğünden Yiiit takdir edilesi bir tezcanlılıkla bira almaya koştu. Sokak boştu, evlerin ışığı birer birer sönüyordu. Ankara'nın temmuz akşamı rüzgarı bizi hafifçe üşütürken (yazın üşümek ne iyi bir olaydır) balkonda üç kuzen ilişkilerle ilgili, birbirimizle ilgili, ailelerimiz ile ilgili, sevme yeteneği ve sevilme isteği ile ilgili güzel laflar ettik.

Dün gece işte, birbirimizi ne kadar iyi tanıdığımızı, hayatlarımızın çok büyük bir bölümüne nasıl da tanıklık ettiğimizi ve umarım daha nice yıllar edeceğimizi düşünerek uykuya daldım.

5 yorum:

  1. Kutlamanın ana konusu olan Beyza'yla toplam bir saat kadar görüşebilmemiz, bir çırpıda anlattığı maceralardan yorulup hemen akabinde yattıktan sonra geri kalan üçlünün daha saatlerce muhabbete ve biraya dalması görülmeye değerdi.

    Sabah uykusuz olmanın vermenin sersemliğiyle okuduğum bu yazının sonunda yüzümde kocaman, sevgi dolu bir gülücük belirmesi ne güzeldi!

    İyi ki varsınız kuzilerim, canlarım, kardişşşlerim! Hadi sevgi yumağı! :)

    YanıtlaSil
  2. Beyza cok tebrik ederim! Cok guzel haber. Eee nasil olsa adasim (havadan puan topliyim biraz :) Basarilarinin devamini dilerim.

    Bu arada balkonda o bahsettigniz muhabbette cok icim kaldi. Hayat iste... Nereden nereye.

    YanıtlaSil
  3. Bizim de sen yoksun diye içimiz kaldı ablacım. :) Sen gel, biz yine yaparız uzun uzun muhabbetler.

    YanıtlaSil
  4. Evet Pinarcim ya, sen de olsaydin balkon muhabbettinin kralını işte o zaman görürdük. Çok özledik seni:)
    Biz de senle gurur duyuyoruz valla:)Yurtdışı kuzeni seni:)

    YanıtlaSil