26 Kasım 2007

Gömlek Üstü Süveter


Giymeyin kardeşim. Sanki siz kendi iradenizle giyinmemişsiniz de anneniz giydirmiş gibi oluyo. Bi itici oluyo. Eğer 40 yaş üstüyseniz giyebilirsiniz tabii, o ayrı. Liseliyseniz pek tavsiye edilmemekle birlikte hadi n'pcaksınız yine giyebilirsiniz. Ve fakat 18-35 yaş arası her yurdum erkeğine gömlek üstü süveter yasaklansın bence. Hatta gerekirse milletçe böyle bilinelim. Bu Türkiyeli erkekler böyledir, belli yaşa kadar süveteri dolaplarına sokmazlar, çok bilinçlidirler bunlar desinler bizim için. Evet.

Neden birden böyle specific bir hezeyana kapıldım anlatiiim. Haftasonu liseden arkadasim Mahir'in girişimleriyle Blues festivaline gittik. Tabii öyle bi havadayız ki içmişiz, neşeliyiz, zaten birbirinden neşeli cenci amcalar sahnede adeta döktürüyorlar. Biz de mütemadiyen dans ediyoruz, rim rim rim trim trim tımmm gibisinden. Bu festivale üç senedir düzenli olarak katılan Mahirse aramızda en cok eglenenimiz. Zaten asker çocuk, o eğlenmesin de biz mi eğlenelim??? Velhasıl, ortam kalabalık ve biz dans ediyoruz noktasında şöle bişi oldu. Önümüzde sevgilisiyle dikilmekte olan çocuk "gel canım bu manyakların eli kolu durmuyor, hoplayıp zıplarken put gibi duran sana çarpmasınlar. Hele şu askere benzeyen adam bile bile çarpmasın sana. Hafazanallah" gibisinden düşüncelere hasıl olmuş olacak ki arada arkasını dönüp pis pis Mahir'i kesmeye başladı. O Mahir'e baktikca ben de dik dik kendisine baktim. Bir o Mahir'e bakti, bir ben ona baktim. Mahirse durumdan habersiz fitir fitir dans etmeye devam ediyordu. Durumu oldukça gıcık olduğumdan mütevellit "madem konsere geliyosunuz, böle arkanızda önünüzde zıplayıp hoplayan kitlelere de hazırlıklı gelin. Bu da sizin için bir hayat dersi olsun, esnek olun len biraz" diyerekten kendimi iyice bi dagittim (cok da diil tabiii), durmaksızın dans ettim efendim.
Tahmin edebileceğiniz gibi çocuk gömlek üstü süveter giyiyordu. Bir gömlek ve bir süveter bir araya gelince bir erkek demek ki ister istemez bi ciddileşiyor, süveterin verdiği ağırlık bütün algılarını anormallik düzeyinde değiştiriyordu. Bütün erkekler poatnsiyel tehditti artik ve gömlek üstü süvetere rağmen arkasında dans etmekte olan çocuk ne haddini bilmez biriydi öyle. Çocukcegiiiiz bunları düşünmüş olabilir mi, olamaz tabii. Zira gömlek üstü süveterin etkileri bilinç düzeyinde fark edilebilecek türden diiil. O yüzden sakınınız efendim:)

5 yorum:

  1. Dün akşam berabercene gittiğimiz Wax Poetic konserinde, önümüzde yere yatarak ve birbirlerini döndürerek ODTÜlü çılgınlara biz de öyle bakmamışızdır umarım Berfucum. Hayır süveterden değil, hoparlörün yamacında patlamış kulaklarımızın verdiği mallıktan ötürü çocukcağızlara uzun uzun bakmış olabilirim gibime geliyor. İlhan Erşahin'in sırma saçları bile kendime getiremedi beni sonra zaten.

    Süveter ve hoparlör ne pis kelimelermiş bu arada.

    YanıtlaSil
  2. ahahha Berfucum süpper tespit ya, sonuna kadar katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. piskopatsın börf, başka bişi yazamicam israr etme.
    delü.

    YanıtlaSil
  4. berfunun süeter hadisesinin cocuklugunda olusan bir travmadan kaynaklandıgını dusunmekteyim.. ancak bu travmanın bende olmaması ailede olusan bir hadise olmadıgını gostermekte..
    Su ana kadar berf ile bu konuda ters dusuncelere sahip gibi gorunebiliriz ancak degil. Süeter dedigimiz ve erkeklerin giymekten bir türlü vazgecemedigi rezil kıyafet beni de derinden yaralamaktadır..

    Sanırım erkek milleti kendisine azıcık da olsa "bak ben olgun biriyim" havası katmak için bu yola başvuruyor.
    Süeterden daha cok tiksindigim bir sey ise gomlegin yakalarını son iligine kadar ilikleyen tiplerdir. Boguldum, bogulacagım ama bak hala karısnda saygıyla duruyorum, imajı cizen erkek modeli.

    YanıtlaSil