14 Aralık 2006

Ben de Tüketiciyim: Erol Kundura da huzur verir!



"Sahiller hep huzur verir, Erol Kundura'da siz müşterilerine daima güven ve kaliteli hizmet verecektir."

Erol Kundura'nın dillere destan(!) web sitesindeki 'vizyon-misyon' sayfası açıldığında karşıma çıkan 'şeyi' üstte görüyorsunuz. Resmin altındaki yazıya hiç dokunmadım, orjinalini bozmaya gönlüm elvermedi.

Berfu'nun, aldıktan sadece dört ay sonra tabanı 'yarılan' botunu kendi içlerinde bir yerlerde kaybederek (tekrar ediyorum: kaybederek), yaklaşık bir sene boyunca 'müşteriyi aptal yerine koyma' yöntemiyle oyalamaya çalışan bir firmadan daha fazlasını beklemezdim zaten. Benim anlamadığım, Erol Kundura'nın kafamdaki konumunun kaliteli markaların yanında oluşu. Zaten bu yüzden çok kızıyorum.(Ürünlerinin fiyatı da -hangi akla hizmetse- o markalarla eşdeğer.)Berfu'nun başına gelen olay olmasaydı bile bu free-server, bol pop-up'lı siteyi gördükten sonra da fikrim hemen değişirdi gerçi.

Birdenbire dünyada 'Erol Kundura marka ayakkabı giymeyenler na böyle olsun' modası başlasa bile onlardan ayakkabı almam. En kısa zamanda kendilerine gelmezlerse, pek önemsemedikleri tüketicileri ayaklarını yere basmalarını sağlayacaklardır eminim - hem de kendi ürettikleri ayakkabılarla. :)

Dipteki Not: Berfu ne botunu geri alabildi, ne de parasını. Haksız değilmişim değil mi?

Dipteki Not 2: Az önce Milliyet'in bu sayfasında bulduğum bir haberi de yapıştırayım hemen buraya. Yuhannes.

Erol Kundura'dan çıplak ayaklı geline tazminat

Düğün gecesinde ayakkabılarının topuğu kırılan Yaprak Çağıran, Erol Kundura'ya karşı açtığı davayı kazandı. Mahkemenin biçtiği 7.5 milyon lira tazminatı Yargıtay da onayladı.
3 yıl önceki düğününde Erol Kundura'nın azizliği yüzünden adı "çıplak ayaklı gelin"e çıkan Yaprak Çağıran, sonunda mağazayı mahkum ettirerek muradına erdi.
İzmirli Çağıran ailesi, kızları Yaprak'ı 1994'ün sonunda telli - duvaklı gelin etmişti. Gelinin annesi ve babası bir aksilik çıkmaması için herşeyi önceden düşünmüşlerdi. Ama hiç beklenmedik birşey oldu. Asıl ününü gelin ayakkabılarıyla yapmış olan Erol Kundura'dan alınan gelin ayakkabıları, düğün gecesinin hemen başında topuğun tabanla birleştiği yerden kırılıverdi. Hem de ikisi birden!
Gelinin babasının ve garsonların topukları tamir etme çabaları sonuçsuz kalınca, gelin hanım sonunda çareyi ayakkabıları ayağından fırlatıp, geceye çıplak ayakla devam etmekte buldu. Gerek kendisi gerek ailesi, konuklara karşı mahçup olmuşlardı.
Düğünden sonra Çağıran ailesi ayakkabıların parasını geri almak istemişti. Ancak Erol Kundura ayakkabılarda üretim hatası olduğunu kabul etmiyordu. Olay sonunda köşemize yansımış ama mağazanın tavrı değişmemişti.
Ancak bu olayı bir tüketici olarak içine sindiremeyen Yaprak Çağıran, düğün gecesini mahveden Erol Kundura'dan davacı olmaya karar verdi. 1995'in kasım ayında manevi tazminat davası açtı. Ve geçtiğimiz günlerde de davayı kazandı.
Okurumuzun avukatı Atay Eyiçıtak'ın köşemize yolladığı mahkeme kararından anlaşıldığı üzere bilirkişi raporunda ayakkabıların yapımında kullanılan çivilerin kısa olduğu bildirilmiş. Davacı tarafın olaydan duyduğu üzüntüyü de dikkaten alan mahkeme, Erol Kundura'yı 7.5 milyon lira tazminat ödemeye mahkum etmiş. Karar Yargıtay'ca da onaylanmış.
Mahkemenin belirlediği tazminat 3 yıl sonra yeni bir ayakkabı almaya bile yetmiyor olsa da, Çağıran ailesi için zaten önemli olan, haklılıklarının yasalarca da teslim edilmiş olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder