28 Haziran 2007

Aysun, benim ne eksiğim var?

Nahnu yoluyla öğrendiğim, Hürriyet Gazetesi'nde çıkan şu habere bir bakın hele. 'Olaya bak aga' demek daha yerinde olabilir.

Hani Aysun nerede!

Veysel Dağ isimli bir tüketici ise Pendik Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurarak ilginç tüketici şikâyetlerinden birine imza attı.

"Pepsi Max'in reklamındaki vaade inanarak, ürünü satın alıp içtiği halde herhangi bir kadının reklamda gösterildiği gibi gelip kendisini öpmediğini" gerekçe gösteren Dağ, reklamda vaat edilen hususların yerine gelmemesi nedeniyle satın aldığı ürünün bedeli olan 1.3 YTL'nin iadesini talep etti. Dağ'ın konuya ilişkin duyarlılığının Tüketiciler Birliği tarafından da paylaşıldığını kaydeden Kaya, "Hiçbir reklam kişilerin saflıklarını, bilgi eksikliklerini ve tecrübesizliklerini istismar edemez. Bu nedenle Reklam Kurumu'na başvurduk. Tüketicinin ruh sağlığı, toplum düzeni, kamu ahlakı gibi kavramları hiçe sayan bu türden reklam yapan firmaları, bu reklamlarına son vermeleri, aksi takdirde tüketici boykotu ile karşı karşıya kalacakları konusunda uyarıyoruz" dedi.

Reklamda, yakışıklı Pesi Max içicilerini öpücü görevi üstlenen şahsiyet; dudakları önden giderek kendisine yol açan Aysun Kayacı değil de, misal, Hamdullah Kayacı olsaydı durum nasıl bir hal alırdı diye merak ediyorum. Şikayetlerin "Pepsi içerkene bir adam geldi, tuttu öptü. İçtikçe öptü, içtikçe öptü! Namusuma kara çalındı efenim" şekline dönüşeceğini tahmin ediyorum. Ayrımcılık bunlar hep. Cık&Cık.

3 yorum:

  1. Reklam Yazıları mail grubuna attığı e-mailde Emre Erşahin'in bir uyarısı var. Haklı olabilir tabi. Anlattığı olay da çok komik yahu, Amerikalılarla dalga geçerdik, biz de onlara benzemeye başladık sanırım. :)


    "Satır aralarını iyi okumak lazım.
    Bu gibi eylemler viral açıdan destek
    vermek için de pek kolay yapılıyor/yaptırılıyor.

    Ama zamanında gazlı içecek şirketlerinden
    birinde çalışırken aldığım fakstan da bahsetmenin
    yeridir ve gerçek hikayedir. Kazanmayan kapakta
    "yeniden dene" yazdığı için gelen fakstaki şikayet
    tüketicinin 4752 defa denediği ve bir şey olmadığını
    anlatıyordu.

    Yine de dikkat."

    YanıtlaSil
  2. Gel gel, İstanbul'a gelince Beyaz Adam'a gel. Bekliyorum. Gel ama haber eyle önceden, profilimdan msn adresimi filan al, sabah erken saatlerde gelirsen hele, tam süper olur. 9 30'da açılıyor dükkan. Öğle saatleri pek işlek oluyor, akşama doğru ve sabahları ise sakin ve sessiz.

    YanıtlaSil
  3. Ehe, sitende yazdığım yorumun karşılığı önce oraya, daha sonra benim cevabı henüz okumadığımı anlayınca buraya da yapıştırman ince bir davranış, teşekkür ediyorum. (Yorumu okuyanlara da açıklama yaptım böyleye, kıs kıs kıs.)

    İstanbul'a yakın zamanda yolum düşecek, sana ve Beyaz Adam'a uğrarsam bir mail sallarım Frankçim.

    YanıtlaSil