26 Mayıs 2008

Hello Land!

Henüz idrak edemediğim durum: Berfu doktora için -yani tam dört yıllığına- Hollanda'ya gitti. Gidiverdi. Aramızda konuştuğumuz 'Mayıs sonu'nun bu kadar kısa zamanda gelip de geçmesi açıkçası bana koydu biraz. Ama burada iken de zaten ancak haftada bir filan görüşebildiğimiz için zihnim henüz idrak edemedi durumu. Pıt dedi, gitti. Allala?

Anlayamadığım bir diğer durum: Berfu'nun gitmesi kesinleştikten sonra, kendisine birkaç kere söyleyerek belki de içini boşalttığım bir laf -Ankara'nın anlamı. Berfu ve Ankara bu kadar özdeşmiş kafamda meğer, ancak Berfu giderken anlayabildim. Şu idrak meselesini de hallettikten sonra Ankara benim için tam gidilecek, terk edilecek memleket olacak galiba. Eh, ben ne yapayım elimi uzandığım yerde canımın gözünü bulamayacağım Ankara'yı, değil mi ama?

Bir umut, bir sevinç durumu: Berfu orada önce çok sıkılacak, sonra da acayip sevecek gibi gelmesinin yarattığı durum bu. Hem kariyeri, hem de genel olarak tüm hayatı için çok iyi olduğunu ve olacağını düşünüyorum. Ayrıca, Berfu'nun senelerdir hayalini kurduğu yurt dışında yaşama da işte gerçek oluyor. Fakat, kızma Berfucum, doktora yapacağın, yani uzmanlaşacağın konuyu tam anlayamamışım ben. Sadece işin içinde müzik olduğunu hatırlıyorum.

Hollanda Nire olm?: Hollanda'da mısın şimdi sen? Şaşkınlıklar içindeyim. Allala? :)

4 yorum:

  1. denizim, benim için de ankara berf ile özdeşti hakket! neyse, ben de karar verdim, özledikçe deniz-yiğit-beyza üçlüsüne gidip yumuşcam, haberiniz olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Denizimmm,
    Önce Rabiş'in sonra senin yazdıklarını okudum, duygu seli olup kanala aktım burda bir anda:/
    Kuzum ben de hala idrak edemedim, hatta itiraf ediyorum "salak gibiyim". Evet öyle.
    Sanki bir hafta sonra Ankara'ya döncem gibi geliyor hala. Bu yüzden mesela, valizimin yarısını boşaltmadım:/ Yine bu yüzden uzunca bir süre yaşayacağım tek göz odama birşey almadım hemen. Sürekli uyuyorum. Tonlarca kahve içip uyuyorum, evet. O nedenle etrafta bisiklet ve sarı kafa görmedikçe, ben de Hollanda'da olduğumu hatırlamıyorum:/ Komik. Kötü. Trajik. Normal (?) Belki. Görcez artık.
    Canım kuzimmm benim... En azından çocukluk hayallerimizi gerçekleştirdik bir süre:) Şimdi yine birlikte gerçekleşecek "büyüklük hayalleri" kurmaya başlayabiliriz:) Dört sene nedir ki, dört dakka da geçer...
    Kucakkkk

    YanıtlaSil
  3. Olm, sen daha fazla sallanma, odanı yapmaya başla bence. En azından şöyle rahat bir kanepe isterim. Kesin geleceğimdir oralara :)

    Bir de bisiklet al madem kendine, orada öğrenmek kısmetmiş dersin, ehe. (Berfu'nun bisiklete binmeyi bilmediğini cümle aleme duyurmuş gibi oldum sanki, eyvah.)

    YanıtlaSil
  4. Ühüüü, evet kazık kadarım ama bilmiyorum bu mereti kullanmasını:/

    YanıtlaSil