1 Aralık 2008

"Dergi, hür düşüncenin kalesidir."

Bu yazıya başlık olarak seçtiğim Cemil Meriç sözüne, az sonra sözünü edeceğim derginin, keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce ufak köşelerinden birinde rastladım. Tam o anda zaten, bu dergiyi ben bloğuma yazayım, tanıtayım diyordum:

Futuristika: Enterasan Mevzular Dergisi

Futuristika, edebiyat, fotoğraf, politika, müzik vb. vb. alanlarında enteresan mevzuları bulup çıkartan, profesyonel dergi anlayışıyla, ciddiye alınarak yayınlanan, bol yazarlı bir e-dergi. Keşfettiğimden beri her gün bir kez, kahvaltı ile birlikte alıyorum. Siz de mutlaka uğrayın, girin, takılın, enteresan mevzular keşfedin. Benim (ve Berfu) gibi çok severseniz buraya da bir yorum ekleyin, fazladan keyiflenelim. Son olarak, Futuristika'yı bir de kendi dillerinden dinleyelim:


… derdini Türkçe anlatma gayretiyle, enteresan mevzuları ya da gayet sıradan durumları aktarma gibi dünyevi bir meselenin peşinde olan bir online dergidir.

Interneti boş bir mecra olarak görmeyip interaktif özelliklerinden yararlanarak okumaktan, izlemekten, dinlemekten aldığımız keyfi arttırmaya çalışıyoruz.

Futuristika günlük olarak güncellenir ve yazılara anasayfadan ulaşabileceğiniz gibi, ücretsiz abonelik yoluyla mail adresinize de ulaştırılabilirsiniz. Uzun ama çok da uzun olmayan dönemde planımız da, batık dergiler cenneti ülkemize katkı olması açısından basılı mecrada da yer bulmamızdır. Her derginin tuvalette de okunabilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve takdir edersiniz ki laptop ile tuvalete girmek yeteri kadar sıkıntı verici.

İlgimizi çeken konular nelerdir? İlginç olan her şey: Ayrıntılar, müzik, sinema, tasarım, mimari, edebiyat, politika, sokak, internet mucizeleri, oradan buradan duyulanlar, enteresan mevzular vb.

Futuristika!, bir yandan en ağırbaşlı tavrıyla sanat ve dünya meselelerine kafa yorarken, bir yandan da en hafif meşrep haliyle başka bir yerde Türkçe okumadığınız konulardan bahsetmeye çalışıyor.