13 Temmuz 2009

Flight of the Conchords



Yeni Zellandalı bir komedi ikilisinin müzik eşliğinde yaptıkları humor anlayışı nasıl benim gibi bir Türk ile bu kadar örtüşür bilemiyorum. Gerçi bu manyakları Deniz ve Berfu'ya da dinletmiştim, onlar da yarılmışlardı gülmekten. Sanırım genetik olarak bi Yeni Zellandalılık mevzu bahis. Zaten bunların kiwi bird isimli kuşlarına karşı da bi sevecenlik söz konusu bünyede.

Bahsettiğim ve üstte videosunu gördüğünüz grubun adı Flight of the Conchords. Jemaine Clement ve Bret McKenzie salak saçma sözlerle ilk başta Yeni Zellanda'da popüler hale geliyorlar. Hatta bütün dünyada biliniyoruz biz, bakın Avusturalya'ya bile geldik diye hava atıyolar. Küçük kendi halinde bir komedi grubu bir anda Grammy Ödülünü alır hale geliyor. Sanırım TV showlar falan da yapmışlar. Ancak bence grubun güzelliği Yeni Zellanda'da ya da Avusturalya'daki bir pub'da insanların onları ayakta izlemesine dayanıyor. Biz'de ise bu tip bir grup pek ün yapmaz efendim. Hem müzik hem de komik hikayeler anlatılacak da iş yapacak. Pek sanmıyorum.

Fazla lafa gerek yok izleyin kendilerini. Ya bu arada Dr. House'u tez yazarken masanın üstüne koyarım ben o kadar karizmatik adam demiştim ya düşündüm Jemaine'i de istiyorum onun yanında. (Gözlüklü olan var ya onu. Ama bak diyorum burdan ben bu adamlarla tanışırım. Ahanda buraya yazıyorum. Hele bi D.C. ye gelsinler)

*Dün gece bi anda bu grubun tekrar aklıma gelmesine neden olan bal kabağına teşekkürler.