11 Mayıs 2006

1996 model Converse basın ilanı

Aşağıda metnini yazdığım ilan 1996 yılında Kristal Elma'da ödül almış. Çoğunluğu yazıdan oluşuyor, tam ortada da bir All Star güneş gibi duruyor:) Aslında çok güzel bir görseli var. Kristal Elma arşivinden güzel yollarla edindim. Ama ilan toplam 12 MB olduğu ve ben bir türlü küçültemediğim için burada size gösteremiyorum malesef. Deyin bana ey ahalim, bir resim dosyasının boyutları nasıl küçültülür, deyiverin kardeşinize gari!
20li yaşlarında bir reklam yazarı, Converse reklamı yazıyor, Kristal Elma yiyiyor, vay be! Bu arada, yazım hatalarını düzeltmedim. Biliyorsunuz, bizim yazım kurallarımız her yıl değişir, modaya uyar. 10 yıl öncesine göre okuyunuz.
Straycats kim yahu? Bilen var mı? Berfu böreği, sen biliyosundur kesin :P


“Rock’n Roll dostum, sadece Rock’n Roll. İnsanı ancak bu sakinleştirebilir. Daha 20’lerinde bir reklam yazarıysan ve gecenin şu vakti, hayat seni bağıra bağıra dışarı çağırırken, sen oturup Converse üzerine insanlara bir şeyler anlatmak zorundaysan…Şimdi ‘Reklam yazarı mı?’ diye anlamsız bir soru sorma. Sen bu yazıyı okuduğuna göre birisi de yazıyor olmalı. İşte o benim; kafası karışık ve de gümbür gümbür Rock’n Roll dinleyen adam. Hem de hiç sulandırılmamışından, saf Rock’n Roll. Düşün, sevgilin ve sen, üstü açık, stadyumdan biraz ufak, kırmızı renkli bir Mustang’la yol alıyorsunuz. (acaba kız mısın erkek mi? Boşveer, ne farkeder ki?) Ilık bir yaz rüzgarı saçınızın içinden geçip gidiyor ve motordan hayatında duyduğun en güzel ses geliyor: bum bum bum bum! Bir yazlık sinemada, bir parkın kuytu köşesinde ilk öpücük vee kalbin bum bum bum! İşte gerçek Rock’n Roll bu! Bu arada dün elime yukarda gördüğünüz Converse’in tarihçesini tutuşturdu biri, okuyorum, bak şu işte, 79 yıl önce 12 adam kafa kafaya verip “Şöyle rahat bir basketbol ayakkabısı yapsak” diyorlar. “yahu basketbol oynamak için bu giyilir mi?” Aynen böyle düşünüyorsun di mi? Sana kalsa şu en son çıkan, yorgan kılıklı ucubelerden geçirirsin ayağına. Sonra basketbol oynayacağına doğru sinemaya. Şu hale bak, ayağında puf böreği kılıfına girmiş bir çift basketbol ayakkabısıyla sinemaya. Yok arkadaşım, sen adam olmayacaksın. Sen en iyisi teybe sıkı bir Straycats kasedi koy, bir de ayağına, krallar gibi, bir çift All Star geçir. Belki biraz açılırsın. (Siz bu ilanı okurken geçen sürede yaklaşık 80 Converse All Star daha satıldı. 1937’den bu güne kadar satılan All Star’ların toplamı 500 milyonu geçiyor).”

1 yorum:

  1. Deli insan! Bak yiğit ne güzel pırt diye bir günde üye oldu. Sen niye olamadın anlamadım. Benim bir suçum yok olm. Şimdi bi daha gönderiyorum davetiye, gelen maildeki linke şöyle tüm kuvvetinle tıkla bakayım. Öper öper parlatırım :P

    YanıtlaSil