28 Şubat 2007

Halou


(Hah Loo diye okunuyormuş. Halu yani. Halaoğlu da denebilir.)

Ryan ve Rebecca 1992’de Santa Cruz (CA)’da tanıştılar. Müzikle profesyonel olarak ilgilenme kararıyla, üç yıl sonra San Fransisco’ya taşındılar.1998’de ilk debut albümleri We Only Love You’yu yayınladılar. Elektronik müziğin ritimlerini kullanarak sakin bir pop müzik havası yaratan Halou, dinleyicilerine ilk albümden ulaşmayı başardı. 1999’da ise, ilk albümde yer alamayan şarkıların toplaması niteliğinde olan Sans Souice albümünü çıkardı. 2001 yılında piyasaya çıkan üçüncü albüm Wiser’da çello, akustik bas ve davul da kullanarak elektronik ve organik müziğin dengeli karışımı yaratmaya devam etti. 2006 Mayıs ayında çıkan son albümüWholeness and Separation, elektronik ve organik müziğin son derece dengeli bir karışımı olarak eleştirmenlerin ve hayranlarının övgüsünü kazandı.

Yaptıkları müziğin türü triphop/dreampop olarak tanımlanıyor.

Halou’nun birkaç şarkısını Myspace adreslerinden dinleyebilirsiniz.

Ayrıca kendi resmi web sitelerinden de son albümlerindeki şarkılara kısa kısa ‘kulak’ atabilirsiniz. (Göz atınca oluyor ama, bundan sonra kulak da atılacak işte!)

Öyle hemen geçip gitmeyin. Bir dinleyin. Mesela şu hemen aşağıdaki güzel şarkıyı, tatlı mı tatlı klibiyle birlikte bir izleyin. Sevme, hadi olmadı hoşlanma halinde bir attaki klibi de izleyin. Böyle uzun uzun uğraşmamın, yok efendim biyografilerini Türkçe’ye çevirmek olsun, sitelerinin her tarafını incelemek olsun, belli miktarda bir çaba göstermemin bir sebebi vardır herhalde değil mi? Ben sevdim diyorum arkadaşım, sevdim bu grubu! Bir dinlesen ne olur yani, kulağın mı bozulur? (seviyorum bu üslubu, ehe he)

Everyting is OK




Your Friends



via

3 yorum:

  1. DİNLEMEDEN ÖNCEKİ YORUM: Kesin anlaşmış elemanlarla, click başına para alıyorsun :)

    YanıtlaSil
  2. DİNLEDİKTEN SONRAKİ YORUM: Kesinlikler klipler şarkılardan daha başarılı :)
    İlk klibin yönetmeni hakkında blog açma niyeti hasıl oldu bende:)

    YanıtlaSil
  3. Hemen o bilgiyi de vereyim efendim, eksik kalmasın: O güzelim klibin yönetmeni Kelly Tunstall. (Klibi izledikten sonra ben de yönetmene takıldım, ne tesadüf:)) www.kellytunstall.com diye bir de sitesi, bu sitesinde çok güzel resimleri, bu resimlerinde pek güzel prensesleri de var.

    Ha, ben Halou'nun şarkılarını da klipler kadar beğendim -en azından Everything is OK'yi pek sevdim.

    Tıklama başına para alma meselesine gelince sevgili Ray Kinsella, çok ayıp diyorum, sevdik de koyduk herhalde, her şey para mı canım? (Halou'ya ve burada bahsettiğim diğer gruplara hemen haber verdim. Babamın oğlu mu durup dururken reklamını yapayım? Her şeyin bir karşılığı var -CDlerini gönderirler belki.:))

    Son olarak, baktım ki yeni dinlemeye başladığım gruplar/şarkıcılardan burada çok bahsetmeye başladım, bunun için yeni bir blog açtım kendime: denizinkulagi.wordpress.com (bir de wordpress deneyeyim dedim.) Oraya da beklerim sayın Kinsella.
    Sevgiler... Sevgiler...

    YanıtlaSil