25 Şubat 2007

Portecho


Bu grup dinlenir.

1 Mart'ta Ankara'ya geldiklerini öğrendim, heyecanlandım. Hemen yazayım dedim.

Grup Tan Tunçağ ve Deniz Cuylan'dan oluşuyor. Bu ikili 2005 yılında biraraya geliyor ve Portecho’yu kuruyor. Plak şirketi olarak ise Elec-Trip Records ile anlaşıyor. İlk albümleri Undertone'u Oğuz Kaplangı ile 2006 yılında kaydediyorlar. Gerek Londra barlarında, gerekse Rock'n Coke gibi festivallerde boy gösterip, uluslararası hayranlar ediniyorlar.

Burada Deniz Cuylan'a da bir göz atmak lazım. Zira kendisi 2003 yılında Telecine albümünü çıkaran Maya projesiyle tanınıyor. Groovy, electronica ve ve caz karışımıyla yurtiçi ve dışında pek çok popüler mekanda çalmışlığı var. Televizyona, filmlere, reklamlara, ayrıca Düsseldorf ve Moskova’da gerçekleşen defilelere müzik besteledi. 2004’te ilüstratör Sadi Güran’ın çizimleriyle bütünleşen Netame projesini tamamladı. Kendisi halen Tırtıllar adlı radyo programını sunuyor, alternatif yaşam-müzik dergisi ‘Bant’ın editörlüğünü yapıyor ve sık sık Stokholm’e giderek etnik-elektronik tarzda müzik yapan Play grubuyla albüm kaydediyor.

Portecho, genel olarak söylemek gerekirse, elektronik müzik yapıyorlar. Kendilerini ilk kez Bant Dergi aracılığıyla duydum. Deniz Cuylan ismi zaten dergiden yeterince tanıdık. Sonra, geçenlerde Dream TV'de kliplerini gördüm. Sympathy adlı şarkılarına, çok kaliteli bir klip çekmişler. Vokal çok başarılı, prodüksiyon kalitesi ise dünya standartlarında.

Bazı şarkılarını buradan dinleyebilirsiniz.

Bu siteleri şu anda yayında (İngilizce)
Bu siteleri de yakında geliyormuş.

Bu da klibi:



Kaynaklar: Bant Dergi, Ntvmsnbc

3 yorum:

  1. Hosuma gitti... sozleri sert biraz, ama muzik cok hos ve yumusak. radiohead bazi sarkilarinda benzer bir sey yapiyordu. karisik bir duyguyla birakiyor seni. Evet, hala radiohead dinliyorum :)

    Bu arada klibin basinda ikinci elemanin uzaklara bakmasi cok komigime gitti. Southpark bir bolumunda ayni oyle bir sahne vardi. Seyrettin mi bilmiyorum, Christian Rock grubu kurmaya karar veriyorlar falan.

    Bu arada yine evet, hala southpark seyrediyorum :) Ulen diyorum kendime! Bu yorumu yazarken farkettim ki gidip yeni bir seyler bulmam lazim :)

    YanıtlaSil
  2. Ehe :) Aslında sen yeni bir sürü şey de buldun. Tool'u, A Perfect Circle'yi, Mars Volta'yı biz ilk kimden duyduk acaba? Ya ya. Diğerlerini de terketmemişsin demek ki, ne güzel işte.

    YanıtlaSil
  3. Klibin başında adamın (Deniz Cuylan) uzaklara bakması komikmiş hakikaten abla. Zaten oraya buraya bakıp duruyor klip boyunca fark ettiysen. Diğeri şarkı söylüyor, bu çarkları falan çeviriyor, iş yapıyor. İş yapmadığı zaman uzaklara bakıyor. He he, komikmiş yahu. :)

    YanıtlaSil