31 Mayıs 2007

PC Adam vs. MAC Adam

Bu reklamlara bayılıyorum! PC veya Mac hastası filan değilim, zaten o kadar bilmiyorum bu konuları. Sitelerde Mac fanatikleri PC'cilerle kapışıyor, PC'ciler Mac'çilere moron filan diyor. Acayip bir kavga var yani. Tabi tahmin edersiniz ki bu reklamlardan ölesiye nefret eden bir grup mevcut. Ölürüm de nefret ederim diyorlar, allala? :)

Eh, her efsane reklamın, filmin, video klibin mutlaka parodisi yapılır. Hatta daha önce burada böyle bir örnek yayınlamıştım. Bu Apple reklamlarının da elbette bir sürü taklidi- komedisi var. South Park stüdyosunda yapılmış bir tanesine çok güldüm; sonuçta bütün bilgisayarlar sıçar diyor. Haklı da :)

Tabi bir de Mac karşıtları tarafından çekilmiş videolar var. Bunlardan -bence- en iyisini hemen aşağıda izleyebilirsiniz. Tabi bu reklamı tam olarak anlayabilmek için Mac bilmek gerekiyor. Ama ben pek bilmediğim halde ne demek istediğini anladım, yazık adama. :)

(Ben Mac adamın hastasıyım. Onun yüzü suyu hürmetine gidip mac alacağım, o olacak.)

15 tane kısa Mac reklamı bir arada videosu:


South Park'ta PC vs. Mac


Hem Ağlarım Hem Mac'im

2 yorum:

  1. Sonuncusuna cok guldum :) Ben de mac ile ayni oyle hissetmistim. Copy-paste yapmak bile bir mesele. Japonlar cok seviyorlar ama :)

    YanıtlaSil
  2. Benim de eski ajansta acayip eski mac'ler vardı -80lerden. Oy oy, o kadar çirkin bir şeyden şmdidin estetik harikalarını çıkarmışlar ya, aferin valla. Geçen sene çok kullandım ben de mac. Başlarda zor olmuştu ama alışınca çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil