8 Temmuz 2008

Bant Kaydı

Bugün iş yerinde bir telefon bozukluğu yaşıyoruz. (1) Şehirler arası veya (2) uluslararası (niye ilki bitişik ikincisi ayrı yazılıyorun mantığını anlatabilecek tek kişi yok di mi?) telefon görüşmeleri yapmak istediğimizde bir bant kaydıyla karşılaşıyoruz.

İşin komik tarafı, herkese farklı bir kayıt düşmesi. Misal, hemen karşı masamdaki iş arkadaşım her telefon açma çabasında şu mesajla karşılaşıyor:

- Bu bir bant kaydıdır. (Direk giriyor, oyalanmadan.) Uyandırma servisi iyi günler diler. Teşekkür ederiz. (Sen sağol canım, durup dururken.)

Telefonun karşı tarafında hiç de profesyonel olmadığı anlaşılan kadın sesi bir başka arkadaşıma "telefonunun uluslararası görüşmelere kapalı" olduğunu, diğerine "yanlış bir numara çevirdiğini", öbürüne ise sadece "teşekkür ettiğini" söyleyip kapatıyor. Bana düşen mesaj ise "aradığım istikametteki bütün hatların meşgul olduğu, az sonra tekrar denemem gerektiği".

Bant kayıtlarından fala bakma günü oldu bugün. Yoğun olan istikamette seyretmeye çalışıyorum ve aslında uyandırma servisinden bir teşekküre ihtiyacım var. "Öğlen o yoğurdu yemeyecektin" veya "lütfen kendinize bir kahve daha alınız" mesajı bekliyorum.

Resim