29 Nisan 2009

Bilkent Üniversitesinde Canlı Bomba

Konu ile ilgili yazmayı düşünmüyordum ancak genel olarak her gün gittiğim okulumda bugün bu şekilde bir saldırı haberini arkadaşlarım beni  "iyi misin, zarar görmedin di mi?" şeklinde aradıkları için yazmak istedim. Evet iyiyim, Bilkentteki herkes iyi. Okula giriş ve çıkışlar kapatılmış durumda. Üniversite bütün öğrencilere mail atılarak derslerin iptal olduğu söyledi. Aslında bir değil iki kişi yakalandı. 

İlk olay 10.30 sularında fakültemin hemen karşısındaki Hukuk binasında gerçekleştirildi. Hikmet Sami Türk ders vermek için binadayken ve yanında korumaları da varken bir hatun kişi öğrenci olduğunu söyleyip kendisine yaklaşmak sureti ile üzerindeki bombayı patlattığı haberi alındı. Türk'e bir metre mesafeden bombanın patladığını da eklemek gerekiyor. Hatun kişi Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılmış ve yaşıyor. Bunun üzerine başka bir zat, bu kez erkek, üniversitenin çimlerinde canlı bomba olarak etkisiz hale geldiği haberi geldi. 

Bilkent sanıldığının aksine ideolojik olarak bir görüşe mensup değildir. Neden Bilkent sorusuna gelince üniversiteye çok rahat bir şekilde girebildiğiniz için olabilir. Bilkent öğrenicisi olmasanız da kimliğinizi kapıdaki görevlilere vermek sureti ile içeri girebilirsiniz. 

Terör çalışmaya çalışan bir insan olarak böyle bir saldırının yanı başımızda meydana gelmesi biraz şok etkisi yarattı da denilebilir. Şu an evimdeyim, okula girebilme ihtimalim zaten yok, girsem de çıkamam. Ancak garip olan bir durum PKK'nın 1 Haziran'a kadar eylem yapmama kararı almış olmasıdır. Eğer bu iki girişim PKK tarafından yapılmadıysa kim ve hangi niyetle bunu yapmıştır? Ya da aynı hareket serviste meydana gelseydi acaba kaçımız yaşıyor olurduk? Peki yarın ya da sonraki gün bu olamaz mı? Tabi ki de olabilir. Yaşamınızın bir insanın elinde olması ne kadar ironik.